Már leszüreteltük az első adag borsót, így készült már leves belőle és ma főzelék.
Hozzávalók:
kb. 1 kg fejtett extra zsenge zöldborsó
1 nagyobb fej vöröshagyma felkockázva
pici zsiradék
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
1 ek liszt
2 kk. tört pirospaprika
kb. 1-2 dl tej ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát felkockázva zsiradékon kicsit megdinsztelem, hozzáadom az átmosott kifejtett zöldborsót, majd fedő alatt néha kevergetve párolom míg puha lesz. Hozzáadom a lisztet és tört pirospaprikát, sót, cukrot, átkeverem és hozzáöntök annyi tejet, amennyit szükségesnek látok. Egy-két percig kevergetés közben hagyom besűrűsödjön.
Tálalásnál lehet tükörtojással, vagy virslivel enni, én most rántott halfilével fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése