2021. november 27., szombat

Serpenyőben sült rozmaringos édesburgonya

 Hozzávalók:

2db édesburgonya meghámozva

1 nagyobb evőkanál zsír

1nagy fej lilahagyma felkockázva

Só, bors ízlés szerint

1-2csipet morzsolt rozmaring

Elkészítés

A meghámozott édesburgonyát egyforma nagyságban felkockázom. Hagymát felkockázom. Egy 28cm átmérő seprenyőbe felforrósítom a zsírt, bele a hagyma dinsztelem  majd az édesburgonyát hozzáadom átforgatva, mindenhol érje a zsír, egyenletesen tudjon pirulni. Pár percig piritom majd hozzáadom ízlés szerint só, bors és a rozmaringot, megkeverem és hagyom átpirulni többször kevergetve. Ha puhára pirult az édesburgonya kész.

Kb. 10-15 perc az elkészítési idő.

Nekem ez 2adag lett.

Jó étvágyat

Édesburgonya terén ez a kedvencem.

Aki regenor kúrázik abba beleilleszthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése