2012. október 10., szerda

Kiflifelfújt

Ezt a finom desszertet lehet főétel második fogásának is tálalni, de desszertként is fogyaszható.

Hozzávalók:
3-4 db kifli, 2 dl tej, 1 van. cukor, 3 tojás, 1/2 kg túró, 1 van. cukor, 1 ek. cukor, 1 kk. őrölt fahéj, 2 db alma, ízlés szerint lehet a túróhoz mazsolát keverni, de elhagyható

Elkészítés:
A kifliket felkarikázom, majd 2 dl tej, 1 van.cukor, 3 tojássárgáját picit felverem és ebbe mártogatom a kifliket. Az edény alját kikenem pici vajjal, majd kibélelem a mártott kifli adag felével, majd a cukorral elkevert túrót rákenem. Lereszelem a megpucolt almát nagylyukú reszelőn fahéjascukorral összekeverem és ráteszem, majd megint a kiflikarikákat. A legtetejére a 3 tojásfehérjéből felvert kemény habot teszem. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm.

(Lehet bármilyen sütőformába helyezni én ultraplusz edényben sütöttem.)
Szokták kaláccsal, vagy zsemlével is készíteni ezt a desszertet.





1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom! Gyermekkoromban anyukám sokszor készített. Most eszembe jutott, meg is kívántam:-)

    VálaszTörlés