2013. február 21., csütörtök

Tepertőkrém

Minden évben vágunk disznót, a kisült zsír jó a főzésre, a tepertőből meg inkább pogácsa, vagy más egyéb készül, most krémet készítettem el.

Hozzávalók:
30 dkg tepertő, 10-15 dkg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 1 ek. mustár, 1-2 késhegynyi tört pirospaprika, só ízlés szerint, az eredeti recept nem ír bele tört borst de én ízlés szerint azt is tettem bele.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, majd a húsdarálón a tepertővel és a hagymával ledarálom. Fűszerezem ízlés szerint, plusz mustár, jól összedolgozom. Hűtőbe tárolom. Kenyérre kenve, vörös- vagy lilahagymával tálalom.

Én most dupla adagot készítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése