2013. február 10., vasárnap

Csirkemell sült zöldségekkel burgonyával

Hozzávalók:
1 csirkemell filé, pár szem burgonya kockázva, 2 db sárgarépa felkarikázva, 2 paradicsom felnegyedelve, 1-2 fej vöröshagyma felkarikázva, pici olaj, fűszersó ízlés szerint, só, őrölt bors, a kész ételre reszelt sajt

Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, befűszerezem. A zöldségeket, burgonyát megpucolom felkockázom, felkarikázom, paradicsomot negyedelem, hagymát is felkarikázom. Alulra a tepsi aljára öntök minimális olajat, pici vizet. Alulra kerül a kockázott burgonya, pici só, bors, rá a paradicsom, répa és hagyma, megint egy kis só, bors, aztán jöhet a hús. Lefedem és előmelegített sütőben 200 fokon kb. addig sütöm amíg a csirkemell puha lesz és a krumpli is. Ha szükséges kevés levet leöntök róla és fólia nélkül visszateszem a sütőbe még pár percre pirulni. Tálalásnál a tányérra szedett adagra még forrrón reszelt sajtot szórok. Savanyúsággal fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése