2014. január 23., csütörtök

Tejszínes-meggyes kocka

Ezt a finom sütit anyósom szokta sütni, most szereztem meg a receptet, amit most megosztanék Veletek is.

Aki elkészíti nem fog benne csalódni, akár torta helyett is nagyon finom lágy krémmel és kellemes piskótás tésztájával.

Hozzávalók piskótához:
6 tojás, 6 ek. porcukor, 2 ek. finomliszt, 2 ek. rétesliszt, 2 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. keserű kakaópor, 2 ek. étolaj, 2 mk. szódabikarbóna, csipet só.

Krémhez: 1 cs. főzös vanília ízű pudingpor, 4 dl tej, 3 ek. cukor, 5 dl Hulala tejszínhab, 1 habfixáló, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. porcukor

Tölteléknek: meggy befőtt a levet le kell szűrni és kimagozott legyen
Lehet bármilyen más gyümölcs befőttel is készíteni

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon ahogy a piskótát készítjük úgy állítom össze és sütöm meg. A szögletes tepsit kivajazom, kilisztezem vagy kivajazom és sütőpapírral bébelem. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Szét választom a tojást a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját összekeverem a cukorral, hozzáadom az olajat, a liszteket, csipet sót, szódabikarbónát és a kakaóport, jól elkeverem és hozzákeverem óvatosan a felvert fehérjének habját. Tepsibe öntöm és készre sütöm. Utána kicsit hagyom hűlni és lehúzom a sütőpapírt róla és teljesen kihűtöm. Ezt az adag tésztát 3 lapra vágom.

Közben elkészítem a pudingporból 3 ek. cukorból és a tejből a szokásos módon a pudingot. Ha megfőztem, hagyom kihűlni. A tejszínhabot felverem a habfixálóval és a kihűlt pudinghoz adom a van.cukrot, porcukrot belekeverem a felvert habot.
Az alsó lapot egy tálcára vagy magas falú edénybe helyezem és bekenem egy réteg krémmel, közbe meggy szemeket rakok a sorokra. Jöhet a következő lap, majd megint krém és megint meggy. A tetejét és a széleit körbe vonom a krémmel, díszíthetjük a tetejét meggyel és tortadarával. Hűtőbe teszem és 1-2 órát hagyom állni.
Később szépen szeletelhető.

Ez az adag dupla adag tehát egy nagy család jól lakik belőle, ezért aki 2-3 személyre készítene elég a fél adag is. Akkor a tésztát két részre kell osztani és úgy rétegezni.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet....... a 2 ek. zsemlemorzsa mire kell ?? Mert nincs leírva sehol .

    VálaszTörlés