2014. április 24., csütörtök

Gyümölcskenyér

Már rég sütöttem gyümölcskenyeret, de már napok óta ettem volna. Húsvétra megsütöttem.

Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg növényi vaj (lehet Rama, de LM készítettem), 20 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, 5 dkg mazsola, 3-4 db aszalt szilva feldarabolva, papaja darabolva...(lehet bármilyen aszalt gyümölcsöt beletenni)

Elkészítés:
A tojássárgát a cukorral és a vajjal habosra verem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és mazsit. A tojás fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a tésztába. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Sütőpapírral bélelt őzgerincbe öntöm a tésztát és kb. 40 perc alatt készre sütöm, tűpróba.
Kiveszem a sütőből leszedem a sütőpapírt róla és rácson hagyom hűlni, tálalásnál porcukorral megszórom.
Nem mertem most olyan bátran bánni az aszalt gyümölcsökkel, mert nem voltam biztos benne, hogy mennyire eszik meg a gyerekek. Nagyon finom lett rájöttem, hogy nekünk egy adag már nem is elég.

A receptet a No-Saltyn találtam Manófalvi szakácstól, köszönet érte!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése