2014. április 25., péntek

Zöldbab leves

Eredetileg frankfurti levest akartam ma főzni, de nem kaptam kelkáposztát szépet, így vettem zöldbabot és ebből készült finom leves.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma felkockázva, kis oliva olaj, 3-4 db sárgarépa felkockázva, 2-3 zöldség felkockázva, 1 zellerzöld, szárított petrezselyem, só, őrölt bors ízlés szerint, 1 tk. házi paprikakrém, tört pirospaprika, 2-3 db virsli felkarikázva, kevés liszt (ez elmaradhat), 1 üveg zöldbab

Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom és felkockázom. A hagymát felkockázva kicsit megfonnyasztom kevés oliva olajon, majd hozzáadom a feldarabolt répát, zöldséget, picit párolom és hozzáadom a levétől lecsepegtetett zöldbabot, átkeverem egy-két perc múlva hozzáadok pici lisztet, tört pirospaprikát, felöntöm vízzel és amikor kezd forrni hozzáadom az ízesítést, só, őrölt bors, zellerzöld, szárított petrezselyem. Mikor majdnem megfő, a felkarikázott virslit picit előpirítom kevés zsíradékon és hozzáteszem a leveshez, kevés házi paprikakrémmel ízesítem még és pár percet hagyom még összeérni. Tálalásnál aki szereti tejfölt is tehet hozzá, Mi nem szeretjük a tejfölös leveseket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése