2014. július 29., kedd

Lecsó 2014-2015 tartósítószer nélkül

Már harmadik éve főzök télre lecsót, a polcról csak le kell venni az üveget, aztán lehet ízesíteni tetszés szerint kolbásszal, tojással kinek hogy tetszik, ízlik.

Hozzávalók:
kb. 4 kg paprika, 5-6 db nagyobb paradicsom, 6-7 nagy fej vöröshagyma, zsír, só ízlés szerint (nekem kb. 5-6 kiskanál), tört pirospaprika

Elkészítés:
A paprikát és paradicsomot jól megmosom. A paprikát szeletekre vágom és a paradicsomot is. A hagymát megpucolom, felszeletelem és zsírban jól megfonnyasztom, ízesítem sóval, hozzáadom a tört pirospaprikát összekeverem és beleforgatom a paprikát. Lefedem és párszor megkeverve hagyom míg kicsit összeesik, majd lejjebb veszem a hőfokot és hozzáadom a paradicsomot is. Még lehet tenni hozzá sót, ha szükséges közben. Készre főzöm. Tiszta üvegekbe töltöm jól lezárom és fejjel lefele fordítom egy-két percig, majd száraz dunsztba teszem 3 napra. Kiveszem mehet a polcra télre.
Nem szükséges a tartósítószer, már tavaly is így próbáltam a zsír és a só tartósít!!!


                          2015 idén is főztem be lecsót az első adag nagy lábosban 12 üveggel lett

3 megjegyzés:

  1. Paradicsomot nagyon keveslem 4 kg paprikához!!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ilimami mi úgy szeretjük kevés paradicsommal de lehet többet is beletenni. Üdvözlettel

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ilimami mi úgy szeretjük kevés paradicsommal de lehet többet is beletenni. Üdvözlettel

    VálaszTörlés