Hozzávalók:
kb. 4 kg paprika, 5-6 db nagyobb paradicsom, 6-7 nagy fej vöröshagyma, zsír, só ízlés szerint (nekem kb. 5-6 kiskanál), tört pirospaprika
Elkészítés:
A paprikát és paradicsomot jól megmosom. A paprikát szeletekre vágom és a paradicsomot is. A hagymát megpucolom, felszeletelem és zsírban jól megfonnyasztom, ízesítem sóval, hozzáadom a tört pirospaprikát összekeverem és beleforgatom a paprikát. Lefedem és párszor megkeverve hagyom míg kicsit összeesik, majd lejjebb veszem a hőfokot és hozzáadom a paradicsomot is. Még lehet tenni hozzá sót, ha szükséges közben. Készre főzöm. Tiszta üvegekbe töltöm jól lezárom és fejjel lefele fordítom egy-két percig, majd száraz dunsztba teszem 3 napra. Kiveszem mehet a polcra télre.
Nem szükséges a tartósítószer, már tavaly is így próbáltam a zsír és a só tartósít!!!
Paradicsomot nagyon keveslem 4 kg paprikához!!!
VálaszTörlésKedves Ilimami mi úgy szeretjük kevés paradicsommal de lehet többet is beletenni. Üdvözlettel
VálaszTörlésKedves Ilimami mi úgy szeretjük kevés paradicsommal de lehet többet is beletenni. Üdvözlettel
VálaszTörlés