2014. július 29., kedd

Sárgabarack lekvár 2014

Sajnos piacon vett barackból kellett készítsem, de nagyon fincsi lett.

Hozzávalók:
6 kg sárgabarack, 3-4 csomag Dr. Oetker Dzsemfix sárgabarackhoz, 1 kk. citromsav, 1,5-1,75 kg cukor, az üvegek tetejére késhegynyi szalicil.

Elkészítés:
Forrázok le barackot, lehúzom a héját és kiszedem a magját, összepépesítem botmixerrel és felteszem főni. Mikor forró beleöntöm a cukorral elkevert dzsemfixet és kevergetve hagyom míg sűrűsödik és kicsit lejjebb veszem a hőfokot, majd pár percig még főzöm, amikor besűrűsödött tiszta üvegekbe töltöm és a tetejére minimális szalicilt teszek. Száraz dunsztba teszem és kb. 3-4 nap múlva kiveszem, polcra teszem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése