2014. augusztus 15., péntek

Császármorzsa

Most készítek először, többféle receptet kaptam, most ezt próbáltam ki!

Hozzávalók:
12 púpozott ek. liszt, 6 evőkanál búzadara, 2 tojás, csipet só, 1-2 kk. cukor, pici vaníliás cukor, kb. 2-2,5 dl tej (Én Szójatejet használtam), zsír a sütéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat elkeverem simára és hagyom 10-15 percet állni. Kicsit sűrűbb masszát kell kapni mint a palacsinta tésztájának.

Felhevítem egy serpenyőben a zsírt, majd ráöntöm a tésztát. (Én kicsit tovább hagytam állni, kb. 3/4 órát jól megszívta magát)...szóval egyik felét picit megsütöm és megfordítom elég nehéz volt, úgyhogy szerintem lehet úgy is sütni, hogy nem fordítjuk, hanem két villával vagy fakanállal sütés közben töredezzük a tésztát darabokra.
Pár percig még sütöm, majd tálalásnál házi eper lekvárral és porcukorral tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése