2014. augusztus 6., szerda

Sült paprika télre 2014

Idén először készítek télre sült paprikát. A férjem jobban szereti, mint a lecsót, csak leveszi a polcról felmelegíti és üt hozzá pár tojást, aztán már eheti is.

Hozzávalók:
kb. 1-2 kg tv paprika (nem mértem le), 6-7 db fej vöröshagyma felszeletelve, zsír, só ízlés szerint kb. 2-3 kk-nyi...

Elkészítés:
A paprikát jól megmosom és cikkekre feldarabolom, nem úgy mint a lecsóhoz, hanem nagyobb darabokra...A hagymát felszeletelem és megfonnyasztom zsíron, majd hozzáadom a sót, összekeverem és beleforgatom a feldarabolt paprikát, fedő alatt átsütöm a paprikát többször megkevergetve. Mikor megsült tiszta üvegekbe töltöm és jól lezárom légmentesen. Száraz dunsztba teszek 2-3 napra, majd mehet a polcra. Télen csak le kell venni, felmelegíteni és ütni hozzá pár tojást.

(Száraz dunszt: még forró üvegeket, egy ládába vagy bármilyen tárolóba jól kibélelten belehelyezem és becsomagolom párnával, takaróval, hogy ott tudjon lassan kihűlni alatta.)


                                                             üvegekbe mehet a dunsztba
                                                                        paprika termés
                                                                     így fogyasztható

1 megjegyzés:

  1. Eddig ezt nem ismertem de nagyon tetszik. Imádjuk a nem tudom ismered-e mikor vaslapon megsütjük a paprikát aztán lehúzzuk a héját és zsírban sütjük? Tegnap ezt csináltam ebédre, ha ez hasonlít arra az ízre akkor nekem is ki kell próbáljam!

    VálaszTörlés