2015. február 27., péntek

Cordon Bleu karaj

Finom ebédet készítettem az elmúlt hétvégén.

Hozzávalók:
4 személyre
4 szelet karaj, amit lehet majd tölteni vékonyabb legyen
4 szelet sonka vagy sonkás szalámi
4 db Edami sajt, vagy szelet is lehet
só, őrölt bors
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
olaj vagy zsír  a sütéshez

Köretnek lehet sült burgonya, vagy vegyes saláta

Elkészítés:
A megmosott hússzeleteket picit átklopfolom, megsózom, őrölt borsozom és a szeletre helyezem a sonka szalámit és egy darab sajtot a közepébe. Összehajtom a hússzeletet tekercsformába és a két végét fogvájóval rögzítem, hogy majd ne folyjon ki sütés közben a sajt.
Bepanírozom a húst a szokásos módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Közepes lángon olajban vagy zsírban kisütöm (mindkét oldalát barnára)

Köretet is elkészítem hozzá hasáb burgonyát sütök, vegyes salátát készítek balzsamecetes mártással.

Balzsamecetes öntet: 1 ek. méz (nekem repce gyomorsav miatt), 2 ek. balzsamecet, 2 ek. oliva olaj ezt összekeverem és leöntöm vele a salátát. Tálalom.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése