2015. július 1., szerda

Cukkini főzelék

Nem szeretem gyerek korom óta a tök főzeléket, főleg nem habarva kaporral. Már évek óta helyette cukkinit szoktam főzelékként készíteni, így imádom.

Hozzávalók:
2 közepes cukkini lereszelve
pici só
1 fej vöröshagyma felkockázva
pici zsíradék étolaj, vagy zsír
1-2 kk. tört pirospaprika
pici ételízesítő
1 kk. liszt
2 kk. tejföl

Lehet mellé még pörköltet is tálalni úgy még finomabb.

Elkészítés:
A cukkinit meghámozom és kivájom a belsejét, lereszelem és pici sóval lesózom, hagyom állni, majd kinyomkodom. Közben a hagymát felkockázom és olajon megfonnyasztom, pici ételízesítő és tört pirospaprika összekeverem és beleteszem a kinyomkodott cukkinit. Átkavarom és fedő alatt párolom. Mikor puha, a lisztet és tejfölt összekeverem csomómentesen és behabarom vele. Rottyan és kész is. Lehet pörkölttel is tálalni finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése