2017. március 23., csütörtök

Tejfölös gombás csirkecombfilé

Nagyon régen ettem már valami gombás húsos ételt, így ma ilyesmit főztem ebédre.

Hozzávalók:
6 db csirke felső combfilé (bőr nélkül)
1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
kb. 10 dkg füstölt házi szalonna felkockázva
ízlés szerint só, őrölt bors, tört pirospaprika
1 dl víz
4-5 nagyobb fej csiperke gomba megpucolva és felszeletelve
fél pohár tejföl
1 ek. liszt
(annyi víz a főzéshez, hogy ellepje a csirkecombokat)

Elkészítés:
A csirke felső combfiléket megmosom, ha nagyok félbe vágom. A szalonnát felkockázom és egy serpenyőben megpirítom, majd a zsírjában a kockára vágott hagymát is üvegesre pirítom. Hozzáadom a fűszereket, pici só (vigyázzunk a füstölt szalonna is sós), őrölt bors, tört pirospaprika, összekeverem és beleteszem az  előzőleg megpucolt, felszeletelt gombát és a felső combfiléket. Átkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a combokat. Fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. A tejfölös-liszthez teszek pici vizet és behabarom vele az ételt, 1-2 perc összeforralom és tálalhatom körettel.

Én most tésztát főztem ki hozzá, de lehet nokedli, vagy rizs is mellé.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése