2017. október 20., péntek

Almaleves

Almás pitét sütöttem, aminél az alma levével gondoltam kezdek valamit, almaleves lett belőle.

Hozzávalók:
3-4 db alma meghámozva, kimagozva, kockázva
1 púpozott ek. liszt
2 ek. tejföl
1 csomag vaníliás cukor
2-3 csipet só
kb. 2-3 evőkanál cukor
1 db citrom
(maga az alaplébe ugye már van kis cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, ha sima vízből készül az almaleves, akkor ezeket a fűszereket tegyük hozzá még)

Elkészítés:
Az almát megmosom, meghámozom, kimagozom és felkockázom. Egy 2 literes fazékba teszem az almás pitéhez felhasznált almának a levét (ebben már ugye van ízesítés), hozzáadok még kb. 1liter vizet, felteszem forrni. Beleteszem a megmosott és félbe vágott citromot, meg a felkockázott almákat és közepes lángon főzöm. A lisztet, kevés cukrot, sót, a tejföl egy részét simára keverem, majd hozzá a maradék tejföl. Amikor az alma megfőtt, akkor ide merek a levéből 1 merőkanálnyit és átkeverem a tejfölös masszát, hogy ne csomósodjon össze, amikor sűrítjük a levesünket hideg-meleg hatásra. Besűrítjük a levest, várunk egy-két percet, hogy összeforrjon és kész is. A végén kivesszük a citromot belőle.

Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése