2017. október 26., csütörtök

Kenyérlángos

Vacsorára készült ez a finomság a hétvégén.
A gyerekek néha unják a pizzát, az egyik gyermekem pedig kifejezetten nem szereti sem a pizzériás sem a házi készítésű pizzát, de a kenyérlángost Ő is szívesen fogyasztja.

Nincs is annál nagyobb dicséret, amikor a gyermekeim azt mondják: - Anya ez nagyon fincsi volt, mikor készítesz újra? :)

Hozzávalók:

Tésztához: 
50dkg liszt
3 dl kéz meleg víz
3dkg élesztő
1tk só
1tk. cukor

Tetejére : kb. 5 ek. tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma átzúzva, 2 fej lilahagyma felkarikázva, 200g kockázott bacon
pici őrölt bors, minimális só, 15-20 dkg Edami sajt reszelve

Elkészítés:

A tésztát kidagasztom, kelesztem.  Én kenyérsütőben dagasztottam most és a Tupperos kelesztőtálban kelesztettem kb. háromnegyed órát. A nagy tepsit kiolajozom és elterítem a tésztát rajta.  Előmelegítem a sütőt 200 fokra.

Kb. 5 ek. tejfölt 3-4 gerezd fokhagymával amit összezúztam elkeverem, rákenem. A a felkockázott bacont elszóröm, aztán a 2 fej lilahagymàt felkockázva, pici őrölt bors, minimális só, a tetejét megszórom reszelt sajttal. Hagyom fél órát pihenni. 

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm. Felszeletelve tálalhatjuk is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése