Hozzávalók:
uborka tetszés szerinti mennyiségben
alaplé: 2 liter víz, 4 dl ecet, 3 púpos ek. só, 15-20 ek. cukor (ízléshez mérten, hogy édesebb vagy ecetesebb legyen), babérlevél és egész bors tetszés szerint, több napig akarjuk enni akkor 1 késhegynyi Na-benzonát.
Elkészítés:
Az uborkákat jól átmosom 3-szor, majd a végeit levágom a nagyobb uborkákat bevagdosom. Elkészítem a levet. A vízhez hozzákeverem a sót, cukrot, ecetet, borst és babérlevelet (aki gondolja tehet bele mustármagot is), jól elkeverem, hogy felolvadjon a cukor és a só, felteszem forrni. Ha felforrt ráöntöm az uborkára, hogy ellepje az összes uborkát, majd lefedem és hagyom kihűlni. Ha kihűlt edénybe teszem és ha több napig akarjuk fogyasztani kevés na-benzonátot késhegynyit teszek bele, majd jól lezárom és hűtőbe teszem.
A gyerekek még simán is nagyon szeretik fogyasztani. Gyorsan kész van és finomabb mint a bolti uborka.
2013.
Az idén készítettem üvegbe is gyors uborkát, csak dunsztba tettem és a tálban lévőt lehűtve a hűtőbe azonnal fogyaszthattuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése