2012. október 6., szombat

Mákosguba torta

Férjemet leptem meg ma ezzel a tortával, az egyik kedvenc desszertje a mákosguba.

Hozzávalók:
8 db szikkadt kifli felkarikázva, 15 dkg darált mák, 8 dkg porcukor, 10 ek. cukor, 2 cs. vaníliás ízű pudingpor, 6 dl + 7 dl tej, pici vaj a tortaforma kikenéséhez, díszítéshez gyümölcs én banánt és szőlőt használtam

Elkészítés:
Előző nap a kifliket feldaraboltam karikákra, majd letakartam. 6 dl tejet 5 ek. cukorral felmelegítek és a kiflit leöntöm vele, majd a mák-cukor keverékkel jól elkeverem az egész kiflit. Egy csattos tortaformát kivajazok és belenyomkodom a kifliket. Beteszem a sütőbe 180-190 fokon kb. 10 percig sütöm, majd hagyom langyosra hűlni. Közben elkészítem a 2 cs. vaníliás ízű pudingot 5 ek. cukorral elkeverve 7 dl tejjel felfőzöm. Majd kihűtöm. Ne dermedjen meg, a langyos kiflire öntöm, elegyengetem és a tetejét gyümölcs szeletekkel díszítem. Kihűlt hűtőbe teszem és egy-két órán belül fogyasztható.

Férjem is letesztelte, nagyon ízlett neki. Ez egy egyszerű és gyorsan elkészítehtő formája a mákosguba tortának. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a mákosgubát.




2 megjegyzés:

  1. Tetszik az ötlet! Ki fogom próbálni én is! :-)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, de imádom a mákos gubát, tetszik. Örült neki a férjed? :)

    VálaszTörlés