Hozzávalók:
kb. 1-2 kg tv paprika (nem mértem le), 6-7 db fej vöröshagyma felszeletelve, zsír, só ízlés szerint kb. 2-3 kk-nyi...
Elkészítés:
A paprikát jól megmosom és cikkekre feldarabolom, nem úgy mint a lecsóhoz, hanem nagyobb darabokra...A hagymát felszeletelem és megfonnyasztom zsíron, majd hozzáadom a sót, összekeverem és beleforgatom a feldarabolt paprikát, fedő alatt átsütöm a paprikát többször megkevergetve. Mikor megsült tiszta üvegekbe töltöm és jól lezárom légmentesen. Száraz dunsztba teszek 2-3 napra, majd mehet a polcra. Télen csak le kell venni, felmelegíteni és ütni hozzá pár tojást.
(Száraz dunszt: még forró üvegeket, egy ládába vagy bármilyen tárolóba jól kibélelten belehelyezem és becsomagolom párnával, takaróval, hogy ott tudjon lassan kihűlni alatta.)
paprika termés
így fogyasztható
Eddig ezt nem ismertem de nagyon tetszik. Imádjuk a nem tudom ismered-e mikor vaslapon megsütjük a paprikát aztán lehúzzuk a héját és zsírban sütjük? Tegnap ezt csináltam ebédre, ha ez hasonlít arra az ízre akkor nekem is ki kell próbáljam!
VálaszTörlés