2020. december 30., szerda

Kolbászos krumpli leves

 Kicsit változatosabb legyen az étrend, így a krumplilevest most házi füstölt mangalica kolbásszal bolondítottam meg.

Hozzávalók:

2 ek olaj

50 dkg burgonya

30 dkg füstölt kolbász

petrezselyem gyökér és zöldje

sárgarépa

2 db babérlevél

1 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

1,5 dl tejföl 

1 kk finom liszt

tört pirospaprika ízlés szerint


Elkészítés:

A hagymát megpucolom, felkockázom és az olajon üvegesre párolom, majd a kolbászt is együtt, petrezselyem gyökér, répa és kockára vágott burgonya, fokhagymával kicsit még párolom, majd ízesítem só, borssal, petrezselyem zölddel.

Felengedem 1-2 liter vízzel, közepes lángon főzöm, mikor puhul bele a habarás (1 kk liszt és tejföl csomómentesen elkeverve).

Pár percig hagyom összeforrni és tálalom.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése