2020. december 30., szerda

Tejberizs hidegen

 Hozzávalók: 5-6 adaghoz

30 dkg rizs (én rizottóhoz valót vettem)

1 liter tej

4 dl víz

10 dkg kristálycukor

1 cs vaníliás cukor

4 dkg vaj

a tetejére :cukrozott kakaópor


Elkészítése:

A rizst beáztatom kb. 1 órára. Leöntöm a levét. Egy tűzálló edénybe felteszem a vízzel főni a rizst. Amikor elfől a leve, hozzáadom a tejet. Majd a vajat és a vaníliás cukrot. Néha átkeverve hagyom felforralni, amikor felforrt még pár percig főzöm néha megkeverem, hogy ne ragadjon le az aljára. Félrehúzom és lefedem fedővel a tetejét, gőz felett, vagy meleg sütőbe hagyom még pár percig a saját gőzében puhulni. Néha villával átkavarom, ha nagyon száraz a rizs ilyenkor lehet még kis tejet hozzáadni, nekem nem kellett. Ekkor beleteszem a végén a cukrot és jól elkeverem. Tálaláshoz üvegtálakba teszem és a tetejére lehet cukrozott kakaóport szórni, de lehet enni öntetekkel, vagy gyümölccsel ki hogy szeretni.

A tejberizst lehet melegen, hidegen fogyasztani. Mi hidegen szeretjük.

Jó étvágyat!


Adagolva nekem két merőkanálnyi adag fért egy kis üvegtányérkába


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése