2011. október 18., kedd

Aranygaluska

Ez az oldal nemcsak paleo ételekről szól, ezért most azoknak kedveskednék, akik szeretik az édességet. Már nagyon régen készítettem a családnak és most újra.

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 8 dkg cukor, 3 dkg élesztő, 8 dkg vaj, 3 tojássárga, pici só, darált dió és cukor keveréke, mazsola

Elkészítés:
Egy deci tejben felfuttatom pici cukorral az élesztőt. A többi hozzávalóval jól eldolgozom a tésztát és hagyom kelni kb. 35-40 percet. Egy kisebb tepsibe (én most közepesbe tettem de elég lett volna kisebb is) pici vajjal kikenem körbe, majd beleszaggatom olajos kanállal a galuskát egy sorba, megszórom a diós-cukor keverékével és mazsolával, majd a tetejére sorba szaggatom újra a galuskákat. Előmelegített sütőben 190-200 fokon (közepes hőn) sütöm készre kb. 25 perc alatt. Tűpróba. Én vanília pudinggal szoktak tálalni a családnak.
 tálalva

 tészta rakodása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése