2011. október 18., kedd

Sült oldalas zacskóban

Nagyon szeretjük a sült oldalast és mostanában zacskóban sütöm, így a saját zsírjában és szaftjában sül semmi nem vész el.

Hozzávalók:
2 kg oldalas felszeletelve, fűszersó, vagy só, fokhagyma pár gerezd, sütőzacskó, cérna, fogvájó

Elkészítés:
Felszeletelem a húst és a szeleteket befűszerezem, majd megpucolom a fokhagymát. A húst sütőzacskóba helyezem egymás mellé és hozzáteszem a fokhagyma gerezdeket. Lekötöm a zacskót légmentesen cérnával és a zacskót behelyezem a tepsibe, majd a tetején pár lyukat szúrok a fogvájóval, nem tűvel. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm kb. 60-70 percig, majd kiszedem a tepsit és eltávolítom a zacskót, a kifolyt szaftban visszahelyezve a tepsit még átpirítom a húst kicsit mindkét oldalán. Aztán tálalom körettel, savanyúsággal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése