Hozzávalók:
2 db tojás, 1 mk. só, 2 kk. cukor, 2 evőkanál oliva a tésztába, kevés langyosan a sütéshez, 8 evőkanál gesztenyeliszt, éppen egy csöppnyi szódabikarbóna, 4 dl kókusztej, házi lekvár, ami vagy édesítővel készült a cukorbetegek számára, vagy paleo lekvár.
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat jól összekeverem habverővel és átszitálva a lisztet hozzáadom, csomómentesre keverem. Palacsintasütőbe felforrósítok egy pici olivát és belehelyezek egy adag tésztát, közepes lángon megsütöm, majd egy másik palacsinta sütő alját is picit kiolajozom és belefordítom a féligsült palacsintát, tehát most a másik felét fogom megsütni. Mikor megsült egy tányérra óvatosan átfordítom hirtelen mozdulattal a kész palacsintát. Nagyon érdekes, hogy ez most nem úgy törik, mint pl. a zablisztes, vagy a kókuszlisztes palacsintatészta, ez sokkal finomabb, selymesebb tészta, de nagyon kell itt is vigyázni, hogy ne szakadjon szét. Mivel én még nem használtam, így a saját ötletből állítottam össze ezt a receptet, az íz nagyon fenséges, nem bántam meg, hogy belevágtam. Annak ajánlom, akinek van hozzá elég kitartása, hogy 4-5 db palacsintát megsüssön ilyen mozdulatokkal. Az el nem fogyasztott kihűlt palacsintát betettem a hűtőbe. (A gesztenyelisztet hűtőben kell tárolni felbontás után.)
az első nem szétszakadt palacsinta
hozzávalók
az egyik oldal sütése
a másik oldal sütése után tányérra helyezés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése