2011. október 11., kedd

Halászlé

Férjem halászlét készített hétvégén. Gyufatésztával tálaltuk.

Hozzávalók:
2 kg ponty feldolgozva, megpucolva, szeletekre vágva, besózva, 1 evőkanál só, 4 evőkanál tört pirospaprika, 4 fej vöröshagyma lereszelve, erős paprika díszítésnek, tálaláshoz gyufatészta kifőzve.

Elkészítés:
Nagyon gyors és finom ebéd. A halat előző nap megtisztítjuk, pucoljuk, szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát lereszeljük. A lábos vagy fazék aljára tesszük a halszeleteket, rá a hagymát és ehhez a mennyiséghez kb. 2,5 dl hideg vizet öntünk. Nagy tűzön hagyjuk felforrni. Mikor felforrt még picit főzzük kb. negyedórát, majd beletesszük a pirospaprikát és a sót, még kb. 15-20 percet főzzük össze.
Forrón tálaljuk gyufatésztával. (Én tészta nélkül szoktam enni, sült halat ettem hozzá.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése