2012. január 9., hétfő

Kolbászhússal töltött szűzérme hagymás burgonyával

Egy remek vasárnapi ebédet hoztam. Mi minden évben vágunk disznót, így a kolbászhúsból szoktam félre tenni töltött káposztának és megtöltjük a szűzérmét is.

Hozzávalók:
1 kolbászhússal töltött szűzérme, fűszersó, pici zsír, kevés víz
1 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma kockázva, 5-8 dkg vaj, pici só

Elkészítés:
A megtöltött szűzérmét megmosom és befűszerezem körbe mindenhol. Egy tepsi alját vékonyan bekenem zsírral és belehelyezem a húst, majd pici vizet öntök alá, lefedem alufóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 1 órát sütöm, ha puha a  hús leveszem a fóliát róla és mindkét felét átpirítom kicsit, pirosra. Közben megpucolom a burgonyát, felkockázom és bő sós vízben megfőzöm. A hagymát felkockázom és a felolvasztott vajon megdinsztelem. A megfőtt burgonyát leszűröm a levétől és hozzákeverem a hagymát, én nem krumplinyomóval szoktam, hanem géppel (habverővel) így krémesebb lesz. De mindkét megoldás nagyon jó. A tálalásnál felszeletelem a húst és a hagymás burgonyával, savanyúsággal tálalom.

Paleosok is ehetnek a húsból, de ajánlom a párolt zöldséget hozzá, vagy párolt káposztát.

 tálalva csodás párosítás
 köret összekeverése
 hús félkész állapotban
megsütve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése