Hozzávalók:
3 tojás, 3 dkg ghí, vagy vaj, 2 ek. nyírfacukor (esetleg xilit), késhegynyi őrölt fahéj, 1 mk. sütőpor, 15 dkg ledarált kókuszreszelék, csipet só, meggy kimagozva
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a sóval kemény habbá verem. A tojássárgákat összekeverem a kicsit megolvasztott ghível, cukorral, őrölt fahéjjal. A kókuszreszeléket ledarálom kávédarálón és összekeverem a sütőporral. A sárgáskrémhez hozzáadom kanalanként a darált kókuszreszeléket, majd óvatosan beleforgatom a kemény habot. Egy lapos kisebb tepsibe sütőpapírt teszek, belenyomkodom a tésztát egyenletesen, majd rádobálom a meggyet. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm. Picit levet ereszt a meggy, nem kell megijedni, mert mikor teljesen kihűl, akkor jól szeletelhető. Persze picit törékenyebb, mint egy hagyományos tészta. (Tűpróbát végezzünk)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése