2012. január 18., szerda

Túrófánk

Ezt a gyors és egyszerű túrófánkot sütöttem meg a gyerekeknek a maradék túróból.

Hozzávalók:
250g túró, 2 tojássárga, 1 egész tojás, 2 ek. cukor, 1 cs. sütőpor, pici só, 1 kispohár tejföl, annyi liszt, amennyit felvesz a tészta (az eredeti recept ezt írta csak, nekem kb. 6-8 púpos ek. liszt ment bele), olaj a sütéshez

Elkészítés:
A túrót összekeverem a hozzávalókkal, aztán apránként adom hozzá a lisztet, folyamatosan elkeverve. Hagyom 10 percet állni a tésztát. Közben felforrósítom az olajat egy mélyebbfalú lábosban és vigyázni kell arra, hogy se túl forró se langyos ne legyen az olaj. Ha túl forró kívül hamar megégnek a fánkok, a belseje pedig nem sül át rendesen, ha nem elég meleg, akkor pedig nehezebben sül.  Na de nem akarok ujesztegetni senkit, pofon egyszerű az egész. Ha kellő meleg az olaj, két kanál segítségével beleszaggatom a fánktésztát és mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Tálaláskor porcukrot szórhatunk rá.
A gyerekek nagyon szeretik. Ajánlom még kezdő háziasszonyoknak is, mert tényleg gyors, nem lehet elrontani.


 tésztája készítése
 sütés
tálalva

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Hasonlít az Édesanyám féle "puhalepényhez"! Imádtam, de nem tudom a pontos receptjét, és sosem sikerült ugyanazt kihoznom a tésztájából, amit ő! Ezt is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés