2016. május 16., hétfő

Tejszínes csirkemell spárgával

Régóta foglalkoztat milyen íze lehet a spárgának? Ma kipróbáltam és ízlett a gyerekeknek is. Nem mondtam meg először, hogy mit esznek csak később :)

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé felkockázva
50 dkg fehés prága (pucolfa, fás részt eltávolítom, előfőzöm)
1 fej vöröshagyma felkockázva
pici zsíradék
fűszerek: Himalája só, ízlés szerint szárított zöldségzöld, kakukkfű, bazsalikom, őrölt bors
3 ek. tejföl
1 ek. liszt pici víz
a spárga előfőzéshez: 1 citrom leve, Himalája só

tálaláshoz: teljes kiőrlésű tésztát főztem ki

Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, felkockázom. A felkockázott hagymát kevés zsíradékon megpirítom, hozzáadom a  kockázott csirkemellfilét, fehéredésig párolom, majd fűszerezem. A spárgát megpucolom vékonyan, a fás részeit letöröm, majd forrásban lévő sós, citromos vízben előfőzöm, leszűröm és feldarabolom. Hozzáadom a csirkemellhez. A lisztet, tejfölt kevés vízzel simára keverem és behabarom vele a csirkemellet.
Kifőzöm a teljes kiőrlésű tésztát és együtt tálalom.





Nekem ízlett a sprága kicsit lágyabb íze van mint a karalábénak, de talán ahhoz hasonlít.
A gyerekeknek is nagyon ízlett észre sem vették, hogy mi van benne.
Egy ismerősöm elkészítette ezt úgy, hogy gombát is tett hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése