Hozzávalók:
5 db tojás, 7 evőkanál őrölt mandula, 1/4 tk. szódabikarbóna, csipet só, 2 csipetnyi mazsola, 3 maroknyi reszelt alma (durván reszelve), 1/2 tk. mandula aroma, 1/2 tk. vanília, 3 evőkanál nyírfacukor, vagy xilit, 1 tk. őrölt fahéj.
Elkészítés:
A tojásokat felverem a csipet sóval, cukorral, őrölt fahéjjal, mandula aromával és vaníliával, pár percig kavargatom a habverővel, hogy habos legyen. Hozzáadom a szódabikarbónát és az őrölt mandulát, jól elkeverem habverővel és utána kézzel beleadagolom a reszelt almát és a mazsolát. Az egészet jól elkeverem. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt kis tepsibe helyezem és 180-190 fokon sütöm kb. 20 percig, ez sütőfajtától függő. Végén tűpróbát végzek. Kiszedem a tepsit és pár perc múlva óvatosan lehúzom a sütőpapírt, ha kihűlt a süti, akkor szeletelhető. Aki nem szereti a mazsolát kihagyhatja belőle. Ez megint egy olyan süti, amit lehet majd még variálni más ízekkel.
tálalva
hozzávalók
tészta keverése
tepsiben sütés előtt
sütés után kihűteni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése