Hozzávalók:
2 db sárgarépa, 2-3 db kisebb zöldség, 1 tasakos rizs (125g-osból csak 100g-ot használok fel), só, bors, ételízesítő, pici petrezselyem, negyed sárga paprika, oliva
Elkészítés:
Az oliván megpárolom kicsit a karikákra felvágott répát és zöldséget, beleteszem az apróra vágott paprikát és felöntöm vízzel. Ízesítem ételízesítővel, só, borssal. Felforrt, akkor a tasakos rizsből beleöntök kb. 100g-ot (nekem kb. 1 liter vízhez van mérve ez az adag, kicsit sűrű lesz azért a leves így is, lehet 1,5 liter vízzel is készíteni), pár percig közepes lángon főzöm, hozzáadom a szárított, vagy nyers apróra vágott petrezselymet és készre főzöm pár perc alatt. A főzési idő kb. 15-20 perc.
hozzávalók
rizsleves főzése
zöldségek párolása
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése