Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka, vagy sertéscomb felkockázva, 1 kg csülök kicsontozva, csontja ketté vágva, 1 kg köröm feldarabolva, 1 kg oldalas feldarabolva, 4-5 fej vöröshagyma felkockázva, só, bors ízlés szerint, pirosarany tetszés szerint, 1 paradicsom, 1 paprika, tört pirospaprika ízlés szerint, köretnek pár darab krumpli
Elkészítés:
A húsokat megtisztítom és feldolgozom, a szárazhúst kockázva, a többit darabolva, a csontot is felhasználom. A hagymát felkockázom, a paradicsom, paprikát szintén feldarabolom. A bogrács aljába helyezem a csontos, és körmös húst, majd a csülköt és a szárazhúst és a tetejér dobom a hagymát, majd kicsi vizet öntök rá. A tűzre téve, amikor már felforrt ízesítem tört pirospaprika, só, borssal, majd később beledobom a paprikát és paradicsomot és pirosaranyat is tehetünk hozzá. Mikor majdnem kész, megpucolom a krumplit és hasábokra vágva hozzáadom, mikor az is kész tálalok. (Én a paleo miatt nem ettem hozzá burgonyát, de savanyúságot igen.) Lehet előbb zsíron pirítani a hagymát és úgy feltenni, de mivel itt volt benne zsíros hús így sűrűbb maradt a szaftja. (kakaspörit is főztünk már na annak igazán sűrű volt a szaftja)
tálalva
hozzávalók
főzés közben
kiadagolva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése