2011. október 2., vasárnap

Rakott tarja

Ez egy finom vasárnapi ebéd. Paleosok ne figyeljenek.

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott sertéstarja átklopfolva, 2-3 fej vöröshagyma felkarikázva, 1-2 kg burgonya meghámozva, felkarikázva, só, bors, 2 pohár tejföl, 2 kk. tört pirospaprika, pici olaj

Elkészítés:
Én most pataki tálban sütöttem, ezért az aljára pici olajat öntöttem, felkarikázott burgonyát ráhelyeztem 2-3sorban, hogy fedje egymást, nagyon pici vizet öntöttem rá, sóztam picit. A húst kiklopfolva mindkét oldalát megszórom só, borssal, majd ráhelyezem a burgonyára. Hagymakarikák következnek sorban, aztán a felső réteg megint burgonya lesz felkarikázva. Lefedem. Előmelegített sütőben sütöm 200 fokon, míg  a hús puhább lesz és nagyjából megfőtt a burgonya is ez olyan 60-80 perc között. Aztán a tejfölt összekeverem a tört pirospaprikával és ráöntöm a tetejére. Fedő nélkül így hagyom rápirulni a tejfölt kb. 5-10 perc alatt. Utána tálalható csemege uborkával, vagy céklasalátával nagyon finom.

 fél adag maradt a pataki tál adagjából
 rétegezés burgonya, hús
 tejföl rákenése
 sütés után egybe
megkezdve jól látható a rétegezés

2 megjegyzés:

  1. Heni, ez nagyon finom lehetett! Szeretem az ilyen laktató kajákat:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Ma is készül csak most 6szelet tarja és kb 3kg burgonya, nagy gáz tepsibe sütve.

    VálaszTörlés