2012. január 16., hétfő

Fehérkenyér paleo

Elmiránál láttam ezt a gyors kenyeret, gondoltam kipróbálom melegszendvicsként is.

Hozzávalók:
3 dkg mandulaliszt, 3 dkg kókuszliszt (átszitálva), 3 dkg szezámliszt, 1 kk. csapott só, 1/2 kk. szódabikarbóna, 3 tojás, 2 dl víz (melegszendvicsnek: szalámi, sajt, házi kecup)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásokat összekeverem a vízzel. A száraz alapanyagokat jól összekeverem és hozzákeverem habverővel a tojásokhoz. Egynemű masszát kapjak. A kis kenyérsütőformát kibélelem sütőpapírral, beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig készre sütöm. Kiveszem, leszedem a sütőpapírt róla és rácson kihűtöm.
Teszek rá szalámit, sajtot és légkeveréses sütőben pár perc alatt melegszendvicset készítek belőle és házi kecupot tehetünk még rá.




Megjegyzés: nekem a sima kókuszkenyér jobban bejön, azon nem érzem úgy ki a tojás ízét, nekem ezekkel a szezámmagvas tojásos kenyerekkel az a bajom, hogy én kiérzem és elrontja az összhangot...de sokaknak bejön.

2 megjegyzés:

  1. Ha lefelezem az arányokat, az baj? Vagy csak annyi, hogy kisebb lesz méretre?

    VálaszTörlés
  2. szia, ez a legkisebb kenyérsütőformában sült ki, nem lesz nagy adag összességében. De ha felezed az arányokat, akkor laposabb kenyeret kaphatsz, nem tudom, hogy akkor milyen íze lesz, ez sem volt magasabb kb. 2 ujjnyinál.

    VálaszTörlés