2012. július 10., kedd

Gombásan töltött sárga cukkini (vegás)

Paleosok figyelem egy újabb finomságot hoztam. Imádom a cukkinit már a végét járja a termés a kertben nálunk, így most ismét készítettem.

Hozzávalók:
2 db sárga cukkini, 1-2 db zöld cukkini, só, bors ízlés szerint, szárított vagy friss zöldségzöld, 30 dkg friss gomba, 1 tv paprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olivaolaj, pici sajt a tetejére (Edamit használtam)

Elkészítés:
A cukkiniket megmosom. A sárga cukkiniket félbe vágom hosszanti irányban, majd kimagozom a magos részét kidobtam, mivel elég nagyok voltak. A zöld cukkinit megpucolom a héjától, a belsejét magostul apró kockára vágom és lesózom, majd kicsavarom a levét. A paprikát felkockázom, a vöröshagymát szintén, a fokhagymát apró kockákra vágom, a gombát megtisztítom, leszedem a kalapjait és felszeletelem. Egy serpenyőben olivaolajon megpirítom a hagymát és a paprikát, pár perc múlva hozzáadom a kicsavart cukkinibelsejét és felszeletelt gombát, kevergetem és pár perc után ízesítem só, borssal, petrezselyemmel. Picit még párolom. Leveszem a tűzről és az olivaolajjal kikent tepsibe a héjas cukkinihajókat megtöltöm a töltelékkel. Előmelegített sütőben kb. 20 percet 190 fokon sütöm sajt nélkül, majd a reszelt sajtot is ráteszem és kb. 10-15 percig még sütöm, a héja is puha legyen a cukkininek. Tálalásnál paradicsomkarikákat és kovászos ubit használtam fel.

Szerencsére a hagyma és a cukkini is saját termés, nincs is annál jobb.




3 megjegyzés:

  1. Tavaly volt sárga cukkinim, imádtam, szerintem sokkal finomabb, mint a zöld. Neked mi a tapasztalatod?

    VálaszTörlés
  2. Köszi, nekem is jobban bejön mint a zöld. Bár eddig egyáltalán nem ettem meg a tökfőzit, de a cukkinifőzit igen:)

    VálaszTörlés
  3. én is megcsinálom vasárnap mert már régen volt imádom a cukkinit sok van a kertünkben.

    VálaszTörlés