2011. október 31., hétfő

Csőbensült póréhagyma

Egy kiváló köret önmagában is fogyasztható, de sült húsok mellé ajánlott.

Hozzávalók:
2-3 db póréhagyma felkarikázva, só, bors, 1-2 dl főzőtejszín, 10 dkg edami sajt lereszelve, vaj a tál kikenéséhez, 2-3 db tojás

Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítom és felkarikázom, lobogó, enyhén sós vízben abálom kb. 10 percig, majd leszűröm. Egy tűzálló edényt kivajazok és a hagymát beleteszem, majd a tojásokat felverem, só, borssal ízesítem és hozzáadom a tejszínt, jól összekeverem, majd ráöntöm a póréhagymára. A sajtot lereszelem nagylyukon és rászórom a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 15 percig. Kiváló köret önmagában sült hús, rántott hús mellé is.





1 megjegyzés:

  1. Szeretem a póréhagymát....Eddig csirkével tejszinesen készítettem.Ezt a köretet kipróbálom.
    Köszönöm a tippet!

    VálaszTörlés