2014. szeptember 25., csütörtök

Pulyka ragu leves

Finom és kiadós leves, a család egyik kedvence lett az akármilyen pulyka- vagy csirke húsból készült ragu levesek.

Hozzávaló:
50 dkg pulyka alsó comb apró hús
1 fej vöröshagyma felkockázva
20 dkg extra zsenge zöldborsó (fagyasztott)
2 db petrezselyem gyökér
2-3 db répa (nálunk nagyon szeretik)
1 csokor petrezselyem zöld
só, őrölt bors ízlés szerint
1 csipet liszt
nagyon kevés cukor
épp egy csipetnyi tört pirospaprika
1/2 tv paprika feldarabolva
kis zsiradék
leves tészta

Elkészítés:
A pulykahúst megtisztítom. A hagymát felkockázom és kevés zsiradékon megfonnyasztom, hozzáadom a húst és fehéredésig párszor átkeverve párolom. Megpucolom a zöldséget és répát, megmosom és felkockázom, hozzáadom a húshoz, egy-két percig párolom, majd jöhet a zöldborsó. Párolom még együtt párszor átkeverve, majd 1 csipet liszt, 1 csipet tört pirospaprika átkeverem és picit párolom fél percig, majd felöntöm vízzel. Mikor kicsit kezd forrni lejjebb kapcsolom egyenletes közepes hőfokra és ízesítem só, őrölt borssal, kevés cukorral. Beleteszem a petrezselyem zöldet is. Amikor már majdnem készre főztem, tehát minden puha benne, akkor lehet a levestésztát beletenni, ne sokat, nehogy túl sűrű legyen a leves. Megfő a tészta tálalható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése