2011. június 8., szerda

Cseresznyés süti (paleos)

Az epres muffinos saját kreációm adta az ötletet továbbfejleszteni egy másik sütire. Cseresznyénk volt itthon saját termés, úgyhogy abban gondolkodtam. A végeredmény nagyon jó lett. Érdemes kipróbálni. Lehet a cseresznye helyett meggyet, vagy epret, vagy esetleg barackot, áfonyát, szilvát is használni.

Hozzávalók:
3 db tojás, 3 evőkanál nyírfacukor (xukor), 3 evőkanál oliva, csipet só, 1-2 evőkanál vanília aroma, 1 tk. sütőpor, 8 evőkanál (normál nem púpozott) őrölt mandula, 4 evőkanál szezámliszt (lehet kávédarálón darálni a szezámmagot), cseresznye kimagozva és félbe vágva.

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat szétválasztom és a fehérjét kemény habbá verem. A sárgákat felverem a nyírfacukorral, olivával, vanília aromával, majd óvatosan hozzáadom a sütőporral elkevert magliszteket. Az egészet jól elkeverem és beleforgatom a kemény habot. A cseresznyéket megmosom és kimagozom, félbe vágom. Belekeverem a tésztába. Sütőpapírral kibélelek egy kisebb kenyérsütő formát és beleöntöm a tésztát. Sütöm kb. 25-30 percig, tűpróba. Kiborítom a formából és óvatosan lehúzom a papírt róla és rácson hagyom kihűlni. Ha kihűlt szeletelem.

Ezt bárki elkészítheti, aki szeretne egészségesen étkezni, vagy fogyókúrázik, vagy lisztérzékeny, de főleg a paleolit táplálkozásban ajánlott.


 hozzávalók
 tészta kikeverése
Tepsibe öntés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése