2011. június 3., péntek

Heni féle gyümikevert 2

Ezt a receptet már leírtam az igaz, de most más gyümölccsel próbáltam. Áfonya és meggy. Nagyon finom lett. Most sikerült fázis képeket is készíteni.

Hozzávalók:
4 db tojás, 2-3 evőkanál xukor (nyírfacukor), 0,3 dl oliva, 1 dl kókusztej, 6-7 evőkanál szezámliszt (ez préselt, nem őrölt, de lehet őröltet is), ízlés szerint fahéj, áfonya és meggy.

Elkészítés:
A tojásokat felverem a xukorral, olivával, kókusztejjel. Majd belekanalazom a szezámlisztet és a fahéjat, összekeverem és beleöntöm a gyümölcsöket. Jól elkeverem, sütőpapíros őzgerincbe öntöm. Előmelegítem a sütőt 180 fokra és kb. 40-45 percig sütöm, tűpróba. Amikor megsült, kiveszem a tepsiből és lehúzom a sütőpapírt róla és rácson hagyom kihűlni. Felszeletelem, mivel most elég meleg van én a többit befóliázom és hűtőben tárolom, így tovább eltart napokig is. Ez az egyik kedvenc paleo sütim gyümivel.

(Aki nem paleozik az helyettesítheti sima cukorral is a nyírfacukrot és szezámmagot ledarálhatja kávédarálón, házi kókusztejet pedig könnyű elkészíteni a Paleo alapanyagok között megtalálod.)


 a hozzávalók

a tésztába belekeverve a gyümölcs
 az őzgerincformában
rácson hűtve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése