2011. június 7., kedd

Epres lepény

Ezt a receptet találtam a NoSalty oldalon, mert arra gondoltam, hogy a saját termésű eprünkből kéne a gyerekeknek valami finomat sütni. Sikerült!

Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 6 db tojás, (3 evőkanál rum elmaradhat), 60 dkg eper.

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá felverem. A sárgákat a porcukorral és a margarinnal felverem, majd hozzáadom a réteslisztet és jól elkeverem. Óvatosan beleforgatom a kemény habot, majd sütőpapíros közepes tepsibe helyezem a tésztát. Az eperszemeket belenyomkodom, a nagyobb epreket érdemes szétvágni. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütöm, tűpróba. Kiszedem a tepsit, hagyom picit hűlni, majd lehúzom róla a sütőpapírt, mikor teljesen kihült felszeletem.

 felszeletelve

ELKÉSZÜLT MEGGYES VÁLTOZATBAN IS!!!
a tésztához tettem kis őrölt fahéjat és citrom levét is



 a hozzávalók
 tészta kikeverése
tepsibe helyezés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése