Hozzávalók:
cseresnye, meggy, alma, most csak barack befőtt, 1 kk. őrölt fahéj, 1-2 evőkanál cukor, 1 fél csomag vanília pudingpor, szegfűszeg.
Elkészítés:
A gyümölcsöket előkészítem, megmosom, meghámozom az almát, majd egy fazékba helyezem és megszórom a cukorral, szegfűszeggel, majd felöntöm vízzel. (Mindenki annyi gyümölcsből készíti, amennyiből szükséges.) Felteszem főni, mikor már forrt egyet, hozzáadom az őrölt fahéjat. Majdnem teljesen megfőtt, akkor a vanília pudingport egy kis vízzel kézi habverővel elkeverem és hozzáadom a leveshez, jól elkevergetve még pár percig főzöm, amíg besűrűsödik a leves. (Én máskor tejfölös-lisztesen szoktam besűríteni.)
A gyerekeim kedvence, de gondolom sokan vagyunk így.
készen
hozzávalók
fazékban
sűrítési folyamatok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése