2011. november 8., kedd

Bakonyi csirkemellragu

A recept alapját Pumuklitól vettem, csak pulykacomb helyett csirkemellet használtam. A gyerekeknek is nagyon ízlett.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé csíkozva, 1,5 paradicsom felkockázva, 1,5 paprika felkockázva, 3 fej vöröshagyma felkockázva apróra, 10 dkg házi füstölt szalonna felkockázva, 25-30 dkg csiperke gomba felszeletelve, 1 evőkanál liszt, 1 tejföl, só, bors ízlés szerint, 2 kk. tört pirospaprika, kevés víz.

Elkészítés:
A húst megmosom, felcsíkozom, a paradicsomot, paprikát és hagymát kockázom, a szalonnát is felkockázom, a gombát szeletekre vágom.
Egy serpenyőben zsírjára sütöm a szalonnát és megfonnyasztom a hagymát benne, majd hozzáadom a paprikát és paradicsomot, pár percig kevergetve párolom. Hozzáadom a húst, só, borssal ízesítem, amikor zsírjára sült pár perc alatt, akkor pirospaprikát szórok rá és kevés vizet öntök hozzá. Jól elkeverem és hozzáadom a gombát, addig főzöm még, amíg megpuhul a hús és a gomba. A tejfölt a liszttel összekeverem és behabarom vele az ételt. Köretként rizst, nokedlit, vagy tésztát tálalhatunk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése