Hozzávalók:
3 db körte, 5-6 db burgonya (kb. fél kiló), 1 szál póréhagyma, 15 dkg sajt lereszelve, 2 dl tejszín, 2 ek. étkezési keményítő, só, bors, 1 kk. vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kikenek vajjal. A körtét megmosom és megtörlöm, levágom a szárát és elnegyedelem, kivágom a csumáját. Majd elharmadolom ezeket a szeleteket is. A burgonyát megpucolom és felszeletelem 1 cm vastagságúra. A tálba belerétegezem a körtét és a burgonyát. Egy tálban a tejszínt csomómentesre keverem az étkezési keményítővel, majd hozzáadom a lereszelt sajt felét, só, borssal ízesítem. A póréhagymát félbevágom hosszában és felszeletelem, ráöntöm a körtés, burgonyára, majd ráöntöm a tejszíneskeveréket. Előmelegített sütőben 180m fokon legalább 60 percig sütöm. Ha kész, a maradék sajtot rászórom még amíg meleg a köret. Utána húsok mellé köretnek tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése