Hozzávalók:
1 kg darálthús (sertés), 3-4 zsemle, kevés tej, 1 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-5 g. fokhagyma, só, bors, tört pirospaprika, szárított petrezselyem, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A húst egy tálba teszem, húsdarálón ledarálom a tejben beáztatott kenyeret vagy zsemlét a hagymával, a fokhagymát áttöröm, majd hozzágyúrom a kenyeres masszát a húshoz, aztán befűszerezem, hozzáadom a tojást és jól összegyúrom a masszát. Golyókat formálok belőle, zsemlemorzsában megforgatom és kisütöm zsírban vagy most épp fritőzben olajban. Köret bármi adható hozzá.
Én paleoban szoktam magamnak kenyér nélkül készíteni fasirtot a fűszerezés ugyanaz, de kenyér helyett kevés szezámlisztet teszek hozzá.
készen
hozzávalók
ledarált kenyeres massza gyúrása a hússal
fűszerezés után massza gyúrása
fasirt sütése
a kis kuktám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése