2011. november 8., kedd

Fasirozott

Amikor a férjem dolgozni indul egy-két hétre, akkor szoktam készíteni fasirtot, amit tud vinni magával.

Hozzávalók:
1 kg darálthús (sertés), 3-4 zsemle, kevés tej, 1 tojás, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-5 g. fokhagyma, só, bors, tört pirospaprika, szárított petrezselyem, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húst egy tálba teszem, húsdarálón ledarálom a tejben beáztatott kenyeret vagy zsemlét a hagymával, a fokhagymát áttöröm, majd hozzágyúrom a kenyeres masszát a húshoz, aztán befűszerezem, hozzáadom a tojást és jól összegyúrom a masszát. Golyókat formálok belőle, zsemlemorzsában megforgatom és kisütöm zsírban vagy most épp fritőzben olajban. Köret bármi adható hozzá.
Én paleoban szoktam magamnak kenyér nélkül készíteni fasirtot a fűszerezés ugyanaz, de kenyér helyett kevés szezámlisztet teszek hozzá.

 készen
 hozzávalók
 ledarált kenyeres massza gyúrása a hússal
 fűszerezés után massza gyúrása
fasirt sütése
a kis kuktám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése