Hozzávalók:
A bögre mérete: 2,4 dl (ilyent a Tescoba is lehet kapni, amiket használtam mércének) kb. 15 db lesz
1 tk. vanília kivonat, 1 tojás, 1 bögre őrölt mandula, 1/2 tk. sütőpor, 1/4 bögre méz, 1/4 bögre étcsoki darabok (90%-os), sütőpapír, kanál a formázáshoz
Elkészítés:
A sütőt bemelegítem 180 fokra. Az őrölt mandulát összekeverem a csokidarabokkal és a mézzel, majd az összes hozzávalóval jól eldolgozom. Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral és kanalak (én teáskanalat használtam) segítségével beleformálom a gombócokat a sütőpapírra egymástól távolabb, mert később sütés közben dagad a tészta. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm. Benézek és a tetejét picit megnyomom, ha kell, légkeveréssel még 1-2 percet pirosodni hagyom. Mikor picit hűlt akkor leszedem a sütőpapírról és fogyasztható.
a végeredmény
hozzávalók
tészta összeállítása
kanalazás tepsibe
hát nem éppen szabályos formák lettek, de így az igazi :)
Ez egy nagyon jó kis recept Henike!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Megcsináltam, remélem a kritikusaim is szeretni fogják.Köszönöm a receptet.Barbi
VálaszTörlésNagyon finom! Köszönjük a receptet!
VálaszTörlés