2011. július 17., vasárnap

Szilvás karaj

Ez egy nagyon finom vasárnapi vagy akár ünnepi ebéd is lehet. Kellemes ízharmónia. Én a paleo miatt nem eszem krumplit hozzá, csak az almát és a húst.

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott, sertéskaraj, 10 db aszalt szilva, 3 db alma negyedelve, házi szalonna, só, vagy a kedvenc fűszerkeverékünk, az enyém Szilasi Foodtól a Sertéssült, kevés zsír, ha szükséges, 50 dkg burgonya

Elkészítés:
Csont nélküli karajt veszek, így már csak meg kell tisztítani. Sok apró lyukacskát szúrok a húsba, beletömködöm az aszalt szilvát. Megfűszerezem vagy sóval, vagy fűszerkeverékkel mindkét oldalát, majd egy hőálló edénybe helyezem, öntök alá pici vizet. Szalonnát vágok a tetejére helyezve befedem a húst vele, hogy ne száradjon ki. A házi szalonnát nehezebb számomra szépen elhelyezni és nem tapad annyira rá, mint a bacon, de az íze nagyon finom. Az almát elnegyedelem, a krumplit megpucolom és szintén elnegyedelem és a hús köré rakodom. Lefedem fóliával. Előmelegített sütőben sütöm 40 percet, aztán megnézem, ha kell pici zsírt teszek hozzá, majd újabb 40 percre beteszem sűlni. Hústűvel megnézem, hogy elég puha-e  már a hús, leszedem a fóliát és kb. 5-10 perc alatt pirítok rajta, amíg a szalonna és a köret is pirosodik. Ha megsűlt, kiszedem egy tányérra a köretet és mellé szeletelem a húst.


 hús megtűzdelve, befűszerezve
 szalonnával befedve, köret köréje
megsütve együtt (paleo burgonya nélkül almával)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése