Hozzávalók:
4 dl (1 doboz) kókusztej, 1 tojássárga, 1 evőkanál nyírfacukor, vagy xilit, 3-4 evőkanál nyílgyökérliszt, 2 evőkanál Holland kakaópor, díszítéshez akár mandulapehely, vagy gyümölcs, étcsoki (90%) reszeléke.
Elkészítés:
Ennek a pudingnak a készítésénél fontos, hogy amikor feltesszük főzni, lassú tűzön főzzük, folyamatosan fog besűrűsödni.
A tojássárgát összekeverem a cukorral, majd hozzáadom a kókusztejet, nyílgyökérlisztet (besűríti), jól elkeverem. Felteszem egy nyeles lábosba főzni lassú tűzön, majd belekanalazok 2 evőkanál kakaóport. Folyamatos kevergetés mellett, lassan főzve sűrűsödik. Mikor kellően besűrítettük, tálakba teszem. Nekem pont két adag jött ki ebből. Ha kihűlt, lehet díszíteni. Én cseresznyebefőttet és étcsoki reszelékét használtam fel.
vaku nélkül fotózva (sajnos a fényviszonyok nem a legjobbak a konyhámban)
vakuval fotózva a végeredmény
hozzávalók
kókusztejjel keverés
főzés közben sűrűsödik nagyon szépen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése