2011. július 15., péntek

Túrógombóc főzés nélkül

Ezt a gyerekeknek szoktam készíteni, gyors, egyszerű és ha betartjuk az arányokat, akkor biztos nem esik szét a gombóc. Nagylány is besegített a készítésében a Tesóinak.

Hozzávalók:
5 dl tej, 8 púpozott evőkanál búzadara, 3 tk. cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g túró, zsemlemorzsa, pici olaj.

Elkészítés:
A tejet felteszem forrni, beleteszek 3 tk. cukrot és jól elkeverem, mikor forr belekanalazom a búzadarát. A lényeg, hogy jó sűrű grízt főzzünk, akkor lesz jó a gombóc. Mikor kész, félreteszem, hagyom kihűlni. Addig kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát, félreteszem azt is. A túrót a vaníliáscukorral egy tálba öntöm és villával jól áttöröm, összekeverem. Hozzáadom a kihűlt grízt és jól összegyúrom a masszát, majd gombócot formálok belőle és beleforgatom a zsemlemorzsába.
Tálaláskor lehet porcukrot és tejfölt is tenni rá.


 hozzávalók
 massza
 gombóc forgatása
 Lányom besegít egy kicsit
Végeredmény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése