Hozzávalók:
5 dl tej, 8 púpozott evőkanál búzadara, 3 tk. cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g túró, zsemlemorzsa, pici olaj.
Elkészítés:
A tejet felteszem forrni, beleteszek 3 tk. cukrot és jól elkeverem, mikor forr belekanalazom a búzadarát. A lényeg, hogy jó sűrű grízt főzzünk, akkor lesz jó a gombóc. Mikor kész, félreteszem, hagyom kihűlni. Addig kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát, félreteszem azt is. A túrót a vaníliáscukorral egy tálba öntöm és villával jól áttöröm, összekeverem. Hozzáadom a kihűlt grízt és jól összegyúrom a masszát, majd gombócot formálok belőle és beleforgatom a zsemlemorzsába.
Tálaláskor lehet porcukrot és tejfölt is tenni rá.
hozzávalók
massza
gombóc forgatása
Lányom besegít egy kicsit
Végeredmény
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése