Hozzávalók:
a bögre mérete 2,5 dl
1/4 bögre ghí, vagy vaj, 1/2 bögre nyírfacukor vagy xilit, 2 tojás, 1/4 tk. vanília, 1/4 bögre átszitált bolti kókuszliszt, 1 bögre kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 190 fokra. Egy nagy lapos tepsit kibélelek sütőpapírral. A ghít, cukrot, tojást és vaníliát együtt felverem, hozzáadom átszitálva a kókuszlisztet, majd a kókuszreszeléket és jól elkeverem csomómentesre. Két evőkanál segítségével gombócokat, vagy ovális halmokat teszek a sütőpapírra egymás mellé. Kb. 16 db lesz. Sütöm 18-20 percig, aranybarna akkor jó. Rácson teljesen kihűtöm. Tea mellé, vagy reggeli helyett is kitünő.
tálalva
sütőpapírra halmozva
sütés után rácson szárítva
Milyen lesz az állaga? Ropogós?
VálaszTörlésSzia Zsuzsanna! Nem olyan ropogós lesz, mint a bolti keksz vagy a lapos kekszek, ez kicsit töményebb állagú.
VálaszTörlés